20 Οκτ 2007

Blog Action Day

blog-action-day.jpgΧιλιάδες ιστολόγια και εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου ένωσαν στις 15/10 τις δυνάμεις τους για να στρέψουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων. H διαδικτυακή κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έλαβε ένας μικρός πυρήνα bloggers ανακηρύσσοντας την 15η Οκτωβρίου ως ετήσια Blog Action Day.

Η κίνηση βρήκε ευρεία απήχηση διεθνώς και σήμερα χιλιάδες blogs βρίσκονται "συντονισμένα" δημοσιεύοντας τις γνώμες τους και καλώντας άπαντες σε μια ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων για το φλέγον ζήτημα της προστασίας του πλανήτη και κατ' επέκταση του μέλλοντος ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Στη συζήτηση μετέχει και ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας, ο οποίος θα δώσει το παρών μέσα από μία ανοιχτή για το κοινό διαδικτυακή συνομιλία στο ιστολόγιο του στη διεύθυνση http://blogs.ec.europa.eu/dimas/ . Η συζήτηση θα διεξαχθεί μεταξύ 14.00 και 17.00, στην αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική και την ελληνική γλώσσα.

"Η διεθνής ημέρα δράσης Blog Action Day αποτελεί εξαίρετη πρωτοβουλία, η οποία θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στη συμβολή των πολιτών της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων στην εξεύρεση λύσεων. Αυτός είναι ο στόχος και του δικού μου ιστολογίου. Προσβλέπω σε μια ζωηρή διαδικτυακή συνομιλία με μεγάλη συμμετοχή", δήλωσε ο κ. Δήμας.

Μέχρι στιγμής, στη διαδικτυακή συνομιλία έχουν εγγραφεί πάνω από 10.800 ιστολόγια (blogs), κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 8,5 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Fast fashion’ is out, green fashion is coming next

For too long the fashion industry has operated on a model of exploitation which places profit above persons and planet. While climate change...