27 Οκτ 2007

Συστράτευση για το περιβάλλον ζητάει ο Κ. Παπούλιας

Έκκληση για πανεθνική συστράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος, απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την επίσκεψη του στη λίμνη Κορώνεια της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.

«Είμαι εδώ σήμερα για να υπογραμμίσω ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι εθνική υπόθεση»,

δήλωσε ο κ. Παπούλιας και σημείωσε: «Όταν μιλώ για εθνική υπόθεση χρειάζεται μια πανεθνική συστράτευση για να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Και στο παρελθόν έγιναν λάθη, αδιαφορήσαμε για μερικά πράγματα που νομίζαμε και πιστεύαμε ότι θα είναι περισσότερο αισιόδοξα, δεν μπορέσαμε, όμως, με αυτόν τον τρόπο και με αυτή τη νοοτροπία να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνική συνείδηση για το περιβάλλον. Πρέπει να ξεκινήσει η καινούρια συνείδηση από το νηπιαγωγείο. Από τα μικρά παιδιά μέχρι τους γεροντότερους».

Ο κ. Παπούλιας ενημερώθηκε για τα προβλήματα στη λίμνη Κορώνεια από την υπεράντληση υδάτων με παράνομες γεωτρήσεις, τη ρύπανση με βιομηχανικά και άλλα λύματα και την ανομβρία, όπως και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη σωτηρία της.

Περισσότερα στο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/10/2007_209715

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Fast fashion’ is out, green fashion is coming next

For too long the fashion industry has operated on a model of exploitation which places profit above persons and planet. While climate change...