23 Οκτ 2007

Διαγωνισμός - Eρευνώ και Μαθαίνω: Νέα Υλικά-Νανοτεχνολογία-Ενέργεια-Περιβάλλον

Tο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)/ Ερευνητικό Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών Υψηλής Θερμοκρασίας (ΕΙΧΗΜΥΘ), προκηρύσσει κατά το σχολικό έτος 2007-2008 διαγωνισμό με θέμα:«Eρευνώ και Μαθαίνω: Νέα Υλικά Νανοτεχνολογία Ενέργεια - Περιβάλλον».
Tο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)/ Ερευνητικό Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών Υψηλής Θερμοκρασίας (ΕΙΧΗΜΥΘ), προκηρύσσει κατά το σχολικό έτος 2007-2008 διαγωνισμό με θέμα:«Eρευνώ και Μαθαίνω: Νέα Υλικά -Νανοτεχνολογία -Ενέργεια - Περιβάλλον».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν γραπτή εργασία ή έκθεση σχετική με το παραπάνω θέμα και σε μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΤΕΕ οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν επιστημονική ή τεχνολογική κατασκευή σχετική με το θέμα του διαγωνισμού.
Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει 2 κατηγορίες βραβείων:
Α΄ Κατηγορία
Θα βραβευτούν οι δύο (2) καλύτερες γραπτές εργασίες ή εκθέσεις μαθητών Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ σχετικές με το παραπάνω θέμα.
Τα χρηματικά έπαθλα ανέρχονται σε:
1000 για το Α΄ Βραβείο
500 για το Β΄ Βραβείο
Β΄ Κατηγορία
Θα βραβευτούν οι τρεις (3) καλύτερες κατασκευές μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΤΕΕ , σχετικές με το θέμα του διαγωνισμού.
Τα χρηματικά έπαθλα ανέρχονται σε:
2500 για το Α΄ Βραβείο
1500 για το Β΄ Βραβείο
1000 για το Γ΄ Βραβείο
Οι εργασίες θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από το Διευθυντή και Ερευνητές του Ινστιτούτου και συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών.
Για την αξιολόγηση των εργασιών θα ληφθούν υπόψη η πρωτοτυπία και η καινοτομία του θέματος,ο τρόπος εφαρμογής της επιστημονικής μεθοδολογίας, η ποιότητα της κατασκευής (για τη Β΄ Κατηγορία) και η πληρότητα ανάπτυξης.
Οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό έως την 14η Δεκεμβρίου 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Fast fashion’ is out, green fashion is coming next

For too long the fashion industry has operated on a model of exploitation which places profit above persons and planet. While climate change...