23 Οκτ 2007

«Εκπαίδευση για την Αειφορία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση:

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΠΕΕΚΠΕ με θέμα «Εκπαίδευση για την Αειφορία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Κοινωνία-Οικονομία-Περιβάλλον-Πολιτισμός»

9-10-11 Νοεμβρίου 2007 Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα (κινητοποιήσεις στην παιδεία, εθνικές εκλογές, οικολογική καταστροφή του καλοκαιριού με ανθρώπινες απώλειες), αλλά και η διστακτικότητα του Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω αυτών των γεγονότων να μας απαντήσει θετικά στο αίτημα διάθεσης αιθουσών που είχαμε υποβάλει από το Μάρτιο του 2007, για τη διεξαγωγή του συνεδρίου μας, μάς ανάγκασε να καθυστερήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά. Τελικά, λάβαμε θετική απάντηση μετά την πραγματοποίηση των εθνικών εκλογών.

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσής μας με θέμα: «Εκπαίδευση για την Αειφορία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Κοινωνία – Οικονομία – Περιβάλλον - Πολιτισμός» θα πραγματοποιηθεί από 9 έως και 11 Νοεμβρίου 2007 στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (αμφιθέατρο AULA και τρεις παρακείμενες αίθουσες). Στόχος του Συνεδρίου είναι η διερεύνηση της σχέσης της Εκπαίδευσης για την Αειφορία με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ιστορικά, στη σημερινή πραγματικότητα και στο μέλλον και η ανάδειξη της διαρκούς και λειτουργικής αλληλεξάρτησης των κύριων πυλώνων της αειφορικής ανάπτυξης, που είναι η κοινωνία, η οικονομία, το περιβάλλον και ο πολιτισμός.

Οι εργασίας που υποβλήθηκαν αξιολογήθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή και αφορούν την επιστημονική έρευνα, τα σχολικά προγράμματα ΠΕ, τα προγράμματα των ΚΠΕ, τα θεματικά δίκτυα ΠΕ, τις τοπικές συνεργασίες, τις διεθνείς συνεργασίες, το εκπαιδευτικό υλικό κ.ά.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, διδάσκοντες και ερευνητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών Ιδρυμάτων, Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, φοιτητές και εκπρόσωπους κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων. Τα έξοδα συμμετοχής στο Συνέδριο (registration) ορίζονται ως εξής: - για τα μέλη της Ένωσης χωρίς εισήγηση σε 40 ευρώ , - για τα μέλη της Ένωσης με εισήγηση σε 50 ευρώ, - για τα μη μέλη σε 80 ευρώ και - για τους φοιτητές-σπουδαστές και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής σε 20 ευρώ. (περιλαμβάνονται τσάντα Συνεδρίου, γραφική ύλη, πρόγραμμα, ενημερωτικά έντυπα, περιλήψεις εργασιών, καφέδες και αναψυκτικά διαλειμμάτων και δείπνο υποδοχής την Παρασκευή).

Το χρηματικό ποσό των εξόδων συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί στην ALPHA BANK στο λογαριασμό με αριθμό 136-002101-211916 με δικαιούχους τους Λεμπέση Κυριάκο και Πήλιουρα Παναγιώτη και η απόδειξη κατάθεσης με το ονοματεπώνυμο σε ευδιάκριτα κεφαλαία γράμματα θα σταλεί με FAX σε ένα από τα ακόλουθα τηλέφωνα: 210 9925518 (υπόψη Στεφανόπουλου Νίκου), 210 8958463 (υπόψη Λεμπέση Κυριάκου).

Όσων οι εργασίες εγκριθήκαν για προφορική παρουσίαση ή πόστερ θα πρέπει να καταβάλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007. Αιτήσεις συμμετοχής στο Συνέδριο όσων επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ως απλοί ακροατές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2007. Το Συνέδριο θα αρχίσει το απόγευμα της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου 2007 με χαιρετισμούς και ομιλίες προσκεκλημένων ομιλητών σε ολομέλεια (αίθουσα AULA). Θα συνεχισθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου σε τέσσερις αίθουσες παραλλήλων συνεδριάσεων το πρωί και το απόγευμα. Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το πρωί θα παρουσιαστούν οι αναρτημένες ανακοινώσεις (poster) και το συνέδριο θα κλείσει με παρουσίαση των συμπερασμάτων και διεξοδική συζήτηση - στρογγυλό τραπέζι. Θα ακολουθήσει η καταστατική συνέλευση της ΠΕΕΚΠΕ

Παρακαλούμε τα μέλη, τους φίλους, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της ΠΕ να εργαστούμε όλοι μαζί για την επιτυχία του συνεδρίου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Fast fashion’ is out, green fashion is coming next

For too long the fashion industry has operated on a model of exploitation which places profit above persons and planet. While climate change...