25 Οκτ 2007

Ευρωκοινοβούλιο: απαραίτητη η πυρηνική ενέργεια

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκρινε, σήμερα, πως είναι "απαραίτητη" μεσοπρόθεσμα η πυρηνική ενέργεια για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Με 509 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 30 αποχές, οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν σήμερα μία μη-δεσμευτικού χαρακτήρα απόφαση, κατά την οποία το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας

που διασφαλίζεται μέσω χρήσης της πυρηνικής ενέργειας "αποτελούν τη βάση", ώστε μεσοπρόθεσμα να μπορούν να καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες ολόκληρης της ΕΕ.

Επισημάνθηκε ότι το αδιαφιλονίκητο πλεονέκτημα της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, είναι η μη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και επομένως ότι η γενικευμένη προσπάθεια, για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μείωσης του εύρους των αιφνίδιων κλιματολογικών αλλαγών σε πλανητική βάση, δεν είναι εφικτό να τελεσφορήσει, εάν δεν "ενισχυθεί" σε μεσοπρόθεσμη βάση η χρήση της πυρηνικής ενέργειας πάντοτε στα όρια της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει θέσει ως στόχο έως το 2020 να μειωθούν στα όριά της οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό 20%, συγκριτικά με το επίπεδο του έτους 1990--ποσοστό που θα αυξηθεί στο 30%, εάν μεσολαβήσει μία διεθνής συμφωνία για το θέμα αυτό.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Fast fashion’ is out, green fashion is coming next

For too long the fashion industry has operated on a model of exploitation which places profit above persons and planet. While climate change...