21 Οκτ 2007

Εκστρατεία για την εξοικονόμηση ενέργειας

Σαν Φρανσίσκο - ΦώταΣτο πλαίσιο της πρώτης οργανωμένης προσπάθειας στις ΗΠΑ για την εξοικονόμηση ενέργειας, τα φώτα των σπιτιών και των κτιρίων στο Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και τη Σάντα Μπάρμπαρα έκλεισαν για μία ώρα, το Σάββατο.

Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αρχών να κλείσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μία ώρα. Η περίφημη Χρυσή Γέφυρα, το Αλκατράζ και το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Αντζελες έμειναν στο σκοτάδι από τις 8 έως τις 9 το βράδυ (τοπική ώρα), καθώς λειτούργησαν μόνο τα φώτα ασφαλείας. Επίσης, έσβησαν τα φώτα στα δημοτικά κτήρια.

Η εκστρατεία "Σβηστά Φώτα" στην Καλιφόρνια, ακολούθησε το παράδειγμα ανάλογων πρωτοβουλιών στο Σίδνεϊ, το Λονδίνο και το Παρίσι. Οι διοργανωτές της εκστρατείας για την εξοικονόμηση ενέργειας στην Καλιφόρνια, δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να οργανωθεί κάτι ανάλογο σε όλες τις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Υδάτων και Ενέργειας του Λος Αντζελες είχε ανακοινώσει πως εάν το σύνολο των πελατών της, που είναι 1,4 εκατομμύριο άτομα, σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους για μία ώρα θα εξοικονομηθεί τόση ενέργεια, όση χρειάζονται για να ηλεκτροδοτηθούν 2.500 σπίτια για ένα ολόκληρο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Fast fashion’ is out, green fashion is coming next

For too long the fashion industry has operated on a model of exploitation which places profit above persons and planet. While climate change...